https://www.traditionrolex.com/34 Ribolov u Crnoj Gori | Apart Hotel "Harmonia" Budva
Bukirati online

Garantovano zakazivanje

bez provizije agenta

x
Pišite nam
Pošaljite
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranam.
x
Получить презентацию проекта
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranama.

Ribolov u Crnoj Gori

Jadransko more se raduje ne samo kristalno tirkiznom vodom, već i sa dosta gurmanske ribe. Ljubitelji ribolova ovde mogu uloviti skušu, barakudu, oradu, bonito, morsku jegulju, a uz dobru spretnost čak i malo tunjevine. Računajte sve mogućnosti, ima mnogo podvodnih stanovnika. Često lignje i hobotnice. Ali ribolov u Crnoj Gori može biti ne samo na moru, u planinskim rijekama i jezerima ribolovci love pastrmku, lososa, štuku, šarana.

harmonia budva.com rybalka v chernogorii 1
harmonia budva.com rybalka v chernogorii 2

Ribolov u ovoj zemlji je jedna stvar — zadovoljstvo — riba je ukusna i raznolika, od mora i planinskih pejzaža koji se pjavljuju prosto ostajete bez daha. Ali ne možete samo uzeti ribolovačke štapove i prvo otići na obalu. u Crnoj Gori obavezno prvo pribavite dozvolu. Oni koji žele loviti ribu na moru trebaju se obratiti klubu sportskog ribolova, ovakve organizacije rade u skoro svim većim gradovima. Na primer, u Budvi ih ima četiri; adrese se mogu navesti u bilo kojoj prodavnici ribarstva. Ako u gradu ne postoji klub, morate da podnesete zahtev za dozvolu lokalnim vlastima i samoupravnom tijelu odgovornom za sport i rekreaciju. Negrađani Crne Gore mogu dobiti jednokratnu dozvolu u trajanju od 1 do 30 dana. Ta licenca će koštati od 5-30 evra.

Za dozvolu za rečni i jezerski ribolov, morate kontaktirati kompaniju ribolovaca ili vlasti nacionalnih parkova. Najčešće turisti idu po ribu do Skadarskog jezera koje je posebno poznato po šaranima. Možete ih uhvatiti tokom cele godine, osim tri meseca — marta, aprila i maja. Ribolovne dozvole izdaju se u gradu Virpazar i selu Vranjina. Moguce je da angažujete vodiča koji će vas odvesti do najzanimljivijih mjesta na vašem brodu. Možete ići na pecanje iznajmljenim brodom na moru, na bilo kojem pristaništu ponudiće mnogo mogućnosti za takve izlete.

harmonia budva.com rybalka v chernogorii 3
harmonia budva.com rybalka v chernogorii 4

Ribolov bez dozvole u Crnoj Gori se ne preporučuje. Takođe bi trebalo da se pridržavate brojnih ograničenja — od maja do oktobra je zabranjeno baviti se ribolovom na plažama tokom dana, Dozvoljeno je uloviti najviše 3kg dnevno morske ribe i samo jednu ribu težu od 3 kg, osim tune. Sva pravila možete razjasniti prilikom kupovine licence. Uprkos strogim dozvola, ribolov u Crnoj Gori će sigurno donijeti more zadovoljstva. Ulov možete obeležiti u jednom od obalnih restorana gde će je spretni kuvari pripremiti.

Rezervišite odmah
^ горе