https://www.traditionrolex.com/34 Sveta mjesta Crne Gore | Apart Hotel "Harmonia" Budva
Bukirati online

Garantovano zakazivanje

bez provizije agenta

x
Pišite nam
Pošaljite
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranam.
x
Получить презентацию проекта
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranama.

Sveta mjesta Crne Gore

U Crnu Goru odlazi se ne samo na plažni odmor. Na ovoj drevnoj Pravoslavnoj zemlji je koncentrisano mnogo duhovnih svetinja do kojih se dolaze tokom cele godine Hodočasnici iz celog svijeta. Da biste dodirnuli mošti svetaca, pogledajte čudo ikone prožete atmosferom mira i tražite zdravlje za sebe i voljene. Putovanje svetim mestima sigurno uključuje i duhovni simbol Crne Gore- Ostrog, Cetinjski manastir , monasi na reci Morači, u Bokokotorskom zalivu i na području Budvanske rivijere. Značajno za pravoslavne ljude je da se hramovi se nalaze širom zemlje.

harmonia budva.com svyatye mesta 1
harmonia budva.com svyatye mesta 2

Odlazeći na vjerski obilazak, možete obići cijelu Crnu Goru — od obale u udaljenija planinska područja. Pogodno polazište za putovanje do svetih mesta postaje Budva, odavde lako možete doći do bilo kog kraja zemlje. Takođe u gradu se nalazi manastir Podmaine, poznat po crkvenim katakombama iz 12 veka i modernim freskama koje prikazuju komunističkog vođu Tita. U planinama iznad Svetog Stefana, koje je od Budve udaljeno samo 9 km Manastiri Duljevo, Praskvica i Rustovo. Malo dalje, u blizini sela Petrovac, smešteno je Gradište, monaški manastir sa prelijepim primjerima srednjovekovnih freska. Za samo 30 minuta vožnje od Budve do Cetinja. Vožnja autobusom traje oko sat vremena.

U Cetinjskom manastiru čuvaju se jedinstvene svetinje — mošti Jovana Krstitelja i čestica Svetog krsta Gospodnjeg. Lociran u blizini Crkve Rođenja Blažene Djevice Marije, u kojoj počivaju ostaci Crnogorskih monaha i mitropolita. Za sat vremena autom i sat i po autobusom možete doći do glavnog grada Crne Gore — Podgorice, gdje se nalazi glavni hram zemlje, jedan od najvećih u Evropi, kao i drevni manastir Dajbabe. U pećini u crkvama manastirskog kompleksa čuvaju se mošti čudotvorca Simeona Dajbabskog.

harmonia budva.com svyatye mesta 3
harmonia budva.com svyatye mesta 4

Put do glavne svetinje Crne Gore — Ostrog — prolazi kroz Podgoricu i Danilovgrad. Manastir iz 17 veka nalazi se u živopisnoj dolini Zete kojom hodočasnici koji žele dodirnuti mošti svetog Vasilija Ostroškog često idu I bosi. Čak su i ljudi daleko od religije često gosti koji žele osjetiti energiju ovog mirnog i fascinantnog mesta. Manastir Morača takođe je obavijen mirom. Do njega možete doći iz Podgoricae vozeći se slikovitim kanjonima rijeka. U Kotorskom zalivu hodočasnici posjecuju crkvu na ostrvu Bogorodice kod Perasta, manastire u Risnu i Savina u Herceg Novom, srednjovekovne kotorske katedrale.

Rezervišite odmah
^ горе