https://www.traditionrolex.com/34 Vrijeme u Crnoj Gori | Apart Hotel "Harmonia" Budva
Bukirati online

Garantovano zakazivanje

bez provizije agenta

x
Pišite nam
Pošaljite
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranam.
x
Получить презентацию проекта
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranama.

Vrijeme u Crnoj Gori

U južnoj mediteranskoj zemlji mraz, snijeg i pljusak mogu se zaboraviti. Ali samo u slučaju ako živite pored mora. Prosečna godišnja temperatura na obali varira oko 20 stepeni, ljeti se vazduh zagrijeva do +35, u najhladnijim mesecima i do + 5-10 stepeni. Na sjeveru Crne Gore, visoko u planinama, mrazevi se ponekad javljaju i do -15, snijega može biti i do pet meseci godišnje. Jednom rječju, klima je ovde blaga, ali raznolika.

harmonia budva.com pogoda v chernogorii 1
harmonia budva.com pogoda v chernogorii 2

Od velike vrućine brzo možete ući u ugodnu hladnoću zimzelenih obala — do planinskih predela sa sniježnim nanosima i padavinama. Sezona na plaži otvara se sredinom maja, ali često i ranije — u aprilu, kada se voda zagrijeva do 18-19 stepeni. Najudobniji meseci za kupanje — Juli i avgusta, u to vreme temperatura vode dostiže 26 stepeni. Ljeto u Crnoj Gori vreme je suvo i vruće, skoro da nema kiše, sezona na plaži traje do novembra. Međutim, iskusni stanovnici i turisti se kupaju tokom čitave godine. More od novembra do marta je 13-15 stepeni, ali kada je na suncu +25, teško je odoljeti iskušenju da ne uronite u bistru tirkiznu vodu.

Najudobnije vreme za šetnju i izlete traje od septembra do oktobra. Zimi je vreme promjenljivo. Sunčan dan se može pretvoriti u oblake i kišnu, i jednako brzo opet postaju sunce. U decembru-februaru pada kiša, ponekad ne prestaje i po nekoliko dana, dešavaju se uraganski vjetrovi. Kišobrani u ovom trenutku često se ispostave beskorisnim, ali kabanice i gumene čizme biće vrlo poželjne.

harmonia budva.com pogoda v chernogorii 3
harmonia budva.com pogoda v chernogorii 4

Ali kišni dani se brzo menjaju, pa čak i zimi unutar Crne Gore možete se sunčati na plaži i udobno istraživati atrakcije. Danju na suncu može biti vruće, kao i ljeti, ali posle zalazka sunca postaje hladano, ponekad i do 0 stepeni. Snijeg na obali je vrlo rijedak i odmah se topi, tako da je do podneva već i nemoguće pogoditi da je vrijeme bilo loše tokom jutra. Takvi dani za cijelu zimu se dese jednom ili dva puta, ali češće se uopšte ne dešavaju. Ako ne putujete na sjever zemlje, pogledajti snijeg u Crnoj Gori je moguće samo na planinskim vrhovima. Istovremeno ćete se odmarati uz more pod palmama i okružen cvetovima. Ukoliko vam nedostaje snežni dio zimskog provoda onda je vrijeme za odlazak u Kolašin ili Žabljak, u tim gradovima je skijaški centar Crne Gore. Sijnežni pokrivač tamo dostiže tri metra, osim skija i snovboarderima se nude sankanje, klizaljke i snežne patike.

Rezervišite odmah
^ горе