https://www.traditionrolex.com/34 Boko-Kotorski zaliv | Znamenitosti | Apart Hotel "Harmonia"
Bukirati online

Garantovano zakazivanje

bez provizije agenta

x
Pišite nam
Pošaljite
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranam.
x
Получить презентацию проекта
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranama.

Boko-Kotorski zaliv

U Crnoj Gori postoji nevjerovatno mesto — delić Jadranskog mora, zatvoren u stjenovitim planinama. Obale antičkog fjorda naseljene su od davnina, ovde su sačuvani ostaci rimskih naselja i prelepi primeri srednjovekovne arhitekture. Boko-Kotorski zaliv, ili Boka Kotorska, kako ga Crnogorci nazivaju zaliv, istorijski je biser zemlje. Turisti koji stignu u Tivat odmah dolaze u zaliv, ali glavne atrakcije ovde nisu koncentrisane. Da biste uživali u starim vremenima, morate da odete u Kotor, Perast, Herceg Novi, provozate se kroz male gradove duž obale Boke.

harmonia budva.com kotorskiy zaliv 1
harmonia budva.com kotorskiy zaliv 2

Prelepi Kotor je poznat po Starom gradu. Na Jadranu, ovo je jedan od najbolje sačuvanih primera srednjovekovnog centra grada. Ovde možete da proučite istoriju — ulice su izgrađene zgradama različitih epoha, porodični grbovi sačuvani su na palačama plemenitih građana, na trgovima se uzdižu katoličke i pravoslavne crkve. Zanimljivo je da u ovom muzejskom gradu, Uneskovoj svetskoj baštini, teče običan život — ljudi žive u srednjovekovnim kućama, a građani suve odeću preko uskih ulica. Na prvom spratu su kancelarije i prodavnice. Za turiste postoje hoteli, butici i kafići. Koliko je primamljivo živeti nedelju dana u stanovima smeštenim u kući sa dugom istorijom.

Obavezni deo programa prilikom posete Kotoru je uspon na tvrđavu IX-XIX veka. Deset vjekova zidovi tvrđave su podignuti i obnovljeni, 1350 stepenica vodi do vrha citadele, a odozgo se pruža fantastičan pogled na grad i zaliv. Put neće biti lak, posebno vrućeg dana, ali utisci panorame koja se otvara su vrijedni toga. Odozgo možete da zakažete dalju rutu duž Boke Kotorske — do novih neverovatnih znamenitosti. Na primer, Perast je najromantičniji grad na obali. Malen, tih i slikovit, veoma je omiljen među ljubavnicima i mladencima. Dogovaraju sastanke i fotografske sesije vjenčanja, izlete brodom do umjetnog ostrva sa crkvom iz 15. vijeka. Filmaši vole gradski nasip zbog svog evropskog ukusa, a Perast možete videti u jednoj od epizoda filma o Jamesu Bondu

harmonia budva.com kotorskiy zaliv 3
harmonia budva.com kotorskiy zaliv 4

U sjevernom dijelu zaliva sakrio se baštenski grad Herceg Novi. Turiste privlače ulice bujne vegetacije, stari kafići na šetalištu i arhitektonski spomenici iz različitih epoha. Najpopularnije od njih su Morska tvrđava i Krvava kula. Herceg Novi takođe ima jedino letovalište od blata i blata u Crnoj Gori. Bokokotorski zaliv može se proučavati bezbroj. Biće zanimljivo i ljubiteljima istorije i ljubiteljima živopisnih mediteranskih pejzaža. U planinama iznad zaliva postoji mnogo planinarskih staza — do ruševina naselja, starih crkava i jednostavno slikovitih panorama. Nerealna lepota ovde čeka na svakom koraku. Bokokotorski zaliv je mjesto na koje se želite ponovo i ponovo vraćati, svaki put otkrivajući nove aspekte Crne Gore.

Rezervišite odmah
^ горе