https://www.traditionrolex.com/34 Grad Budva | Znamenitosti | Apart Hotel "Harmonia"
Bukirati online

Garantovano zakazivanje

bez provizije agenta

x
Pišite nam
Pošaljite
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranam.
x
Получить презентацию проекта
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranama.

Grad Budva

Budvanska rivijera smatra se turističkim centrom zemlje. Smješten u centralnom dijelu obale, to je pogodno polazište za putovanja širom Crne Gore. Ovde su najbolji hoteli, mnogo kafića i restorana za svaki ukus, veliki izbor noćnih klubova i kockarnica. U planinama iznad grada nalazi se vodeni park sa mnogim vodenim aktivnostima. U blizini su laserski zraci iz noćnog kluba Top Hill. Grad Budva se menja svake godine — pojavljuju se nove savremene zgrade, nasip se rekonstruiše, a razvija se i urbana infrastruktura. Jednom mali skromni gradić na obali slikovitog zaliva, sigurno se pretvara u moderno evropsko letovalište.

harmonia budva.com budva i staryj gorod 1
harmonia budva.com budva i staryj gorod 2

Plaže u Budvi su malene šljunčane i velike pijeske, ukupne dužine veće od 11 kilometara. Pored samog grada, budvanska rivijera obuhvata i obližnja sela — Bečiće, Rafailoviće, Pržno, Sveti Stefan. Svi se nalaze na pješačkoj udaljenosti i čine omiljenu turističku rutu uz more. Sa nasipa Budve pruža se izvanredan pogled na ostrvo Svetog Nikole i stenovit rt sa Starim gradom. Obalni pojas u Budvi nije širok, već oko kilometar od mora ulice se počinju penjati. Možete se diviti veličanstvenom planinskom pejzažu sa bilo kojeg mesta u gradu.

Uprkos impresivnom dobu — više od 2500 godina, Budva se ne upušta u drevnu arhitekturu. Naprotiv, postoji puno konceptualnih zgrada, modernih modernih visokih zgrada, a glavni deo teritorije je izgrađen simpatičnim vilama u primorskom stilu. Međutim, ovde se nalaze ostrvska istorija, glavna od njih je Stari grad na severnom rtu zaliva. Zavirujući u uske upletene ulice, možete se upoznati sa tipičnim primerima venecijanske i mediteranske arhitekture. Takođe je lepo provesti vreme u ugodnim barovima i oduševiti se šopingom u brojnim buticima.

harmonia budva.com budva i staryj gorod 3
harmonia budva.com budva i staryj gorod 4

Ostale atrakcije uključuju manastir Podmaine, tvrđavu Mogren sa prekrasnim pogledom na obalu, ostrvo Sveti Stefan sa veličanstvenim parkom u blizini. Pravi biser Jadrana, Budva je dobra u svako doba godine. Ako se život u drugim odmaralištima Crne Gore smiri zimi, onda se to nikad ne zaustavlja. U novogodišnjoj noći, koncerti i vatromet zveckali su blizu zidina Starog grada, a u sunčanim zimskim danima ne možete da pronađete slobodna mesta u kafićima na šetnici. Turistička sezona ovde se zvanično otvara na početku maja šarenim Budvanskim karnevalom. Sezonski festivali, koncerti balkanskih zvezda održavaju se tokom cele godine, a nacionalni praznici se uveliko obeležavaju.

Rezervišite odmah
^ горе