https://www.traditionrolex.com/34 Kanjon rijeke Tare |Znamenitosti | Apart Hotel "Harmonia"
Bukirati online

Garantovano zakazivanje

bez provizije agenta

x
Pišite nam
Pošaljite
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranam.
x
Получить презентацию проекта
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranama.

Kanjon rijeke Tare

Na sjeveru Crne Gore, stjenovite planine i netaknute tirkizne rijeke formiraju fantastične krajolike ljepote. Kanjon rijeke Tare najdublji je u Evropi i drugi na svetu posle američkog Grand Canion-a. Čudo prirode, dužine oko 80 km i dubine do 1300 metara, nalazi se u nacionalnom parku Durmitor, pod zaštitom UNESCO-a. Izlet do kanjona od obale traje oko 4 sata, ali uz put će biti toliko neverovatnih mesta — osmatračnice, klisure, drevne tvrđave i hramovi — da će se tura sigurno ispasti duža.

harmonia budva.com kanon reki tary 1
harmonia budva.com kanon reki tary 2

Da ne biste propustili ništa zanimljivo, bolje je otići do kanjona preko noći. Možete boraviti u Žabljaku, jednom od centara planinskog turizma u Crnoj Gori. U gradu ima dovoljno hotela i apartmana, a postoje i izletnički biroi. Da bi osetili veličinu kanjona reke Tare, turisti pre svega odlaze na most Djurdjevića Tare. Sa visine od 172 metra otvara se veličanstven pogled na klisuru, a sam most impresionira svojom veličinom i otvorenim dizajnom. Njegovi lučni rasponi protežu se nad dolinom reke na udaljenosti od 365 metara.

Ljeti za hrabre osobe ovde rade Zip line — žičare između brda klisure. Ekstremno spuštanje odličan je način da golicate živce i uživate u pejzažu odozgo. Zelenim obalama Tare možete se diviti iz drugog ugla, iz samih dubina kanjona. Ljeti se voze na splavovima i kajacima, dužina plovnog puta s brzacima različitih stepena težine je veća od 20 km. Postoje i lagane pešačke ture i rute za penjače. Zimske aktivnosti uključuju skijanje i snovboarding.

harmonia budva.com kanon reki tary 3
harmonia budva.com kanon reki tary 4

Tara teče između najviših raspona Crne Gore. Najviša tačka ovde je planina Bobotov Kuk visine od 2.552 metra. Obale su prekrivene listopadnim i četinarskim šumama, a na obroncima kanjona možete pronaći jedinstveni crni bor — mediteranski četinari s tamno smeđom kora i širokom krošnjom. Visina stabala dostiže 40 metara. Izlet do Tare sigurno će se svideti turistima zaljubljenicima u planine, ljubiteljima prirode i aktivnosti na otvorenom. Takvo putovanje duboko u zemlju omogućiće vam da bolje upoznate Crnu Goru, budete prožete njenim nacionalnim duhom.

Rezervišite odmah
^ горе