https://www.traditionrolex.com/34 Skadarsko jezero | Znamenitosti | Apart Hotel "Harmonia" , Montenegro
Bukirati online

Garantovano zakazivanje

bez provizije agenta

x
Pišite nam
Pošaljite
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranam.
x
Получить презентацию проекта
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranama.

Skadarsko jezero

Nevjerovatno je koliko je prirodnih atrakcija koncentrirano u maloj zemlji. Jedno od čuda Crne Gore — Skadarsko jezero, najveće na Balkanskom poluostrvu. Njegova vodena površina u zavisnosti od doba godine proteže se na površini do 550 km². Dio akumulacije pripada Albaniji, a u ovoj zemlji ima drugačije ime — Shkoder. Crna Gora posjeduje oko dvije trećine prirodnog čuda i oduševljava svoje goste uzbudljivim obalnim i vodenim ekskurzijama.

harmonia budva.com skadarskoye ozero 1
harmonia budva.com skadarskoye ozero 2

Čitavo jezero je prepoznato kao nacionalni park i uključeno je u popis močvarnih područja od globalnog značaja. Ovdje živi više od 280 vrsta ptica, uključujući rijetke dalmatinske pelikane, morflije, čaplje i kormorane. Oko 200 hiljada ptica iz cijelog svijeta jata se na zimu na Skadarskom jezeru. Akumulacija je također bogata ribom, plemenitim lososom, šaranima i pastrmkom, a nalazi se i u oko 50 morskih i slatkovodnih vrsta. Flora je također raznolika: obale su prekrivene hrastovim i vrbovim šumama, lokvanjima i trskom; Ljeti na površini vode procvjetaju polja bijelih i žutih ljiljana.

U blizini jezera i na brojnim ostrvima sačuvana su drevna utvrdjenja, manastiri i ostaci naselja. U lokalnim selima turisti uživaju u svježoj ribi, rakiji i vinu. Nacionalni park nudi širok spektar zabave — planinarenje i biciklizam, obilazak pećina, ribolov, izlete brodom, vožnju kajakom i jedrenje. Ovo je savršeno mjesto za doživljaj duha prave Crne Gore — bez žurbe za primorskim gradovima. Naučite tradicionalne porodične vrijednosti ljudi, probajte jednostavnu i zdravu hranu, cijenite umjetnost lokalnog vinarstva.

harmonia budva.com skadarskoye ozero 3
harmonia budva.com skadarskoye ozero 4

Skadarsko jezero možete posjetiti samostalno ili tokom organizovane turneje. Od Budve do Virpazara, turističkog centra na obali jezera, vozite ne više od sat vremena. Iz Kotora se može stići za 1 sat 15 minuta, od Bara — za pola sata. Autobusi za Virpazar kreću iz glavnog grada Crne Gore Podgorice i primorskog grada Sutomora. Ako krenete do Skadarskog jezera sa Cetinja, umjesto magistralnog puta kroz Podgoricu, možete odabrati slikovitu stazu uz Rijeku Crnojevića. Za samostalno putovanje na nekoliko dana trebali biste unaprijed rezervisati smještaj. Možete boraviti u Virpazaru ili u tihim autentičnim selima, poput Vranjine, Rijeke Crnojevića ili Godinje.

Rezervišite odmah
^ горе