https://www.traditionrolex.com/34 Sveti Stefan | Znamenitosti | Apart Hotel "Harmonia"
Bukirati online

Garantovano zakazivanje

bez provizije agenta

x
Pišite nam
Pošaljite
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranam.
x
Получить презентацию проекта
Vaši podaci neće se koristiti za slanje promotivnih ponuda ili za prijenos trećim stranama.

Sveti Stefan

Pet kilometara od Budve, ukoliko krenete prema južnom delu zemlje, nalazi se još jedna popularna atrakcija Crne Gore — ostrvo Sveti Stefan. Mali komad zemlje, s obalom povezan prirodnim prevlakom, u potpunosti je izgrađen sa srednjovjekovnim kućama s crvenim popločanim krovovima. U okolini se nalazi veličanstveni park Miločer, hoteli i restorani. U vrijeme Mletačke Republike ovo mjesto je bilo važno trgovačko i transportno središte. Danas je otok moderan grad-hotel, koji prima bogate i ugledne goste.

harmonia budva.com ostrov sveti stefan 1
harmonia budva.com ostrov sveti stefan 4

Ovdje se možete zaustaviti na odmoru ili samo prošetati drevnim ulicama, plaćajući ne više od 20 eura za ulaz. Među počasnim gostima Svetog Stefana istaknuli su Sophia Loren, Sylvester Stallone, Elizabeth Taylor, Pamela Anderson. Porodica Beckham dolazi ovdje u posjetu jednom Juriju Gagarinu. Otok očarava svojim srednjovjekovnim okusom i izvrsnom hotelskom uslugom. Sveti Stefan ima najbolje restorane, vile su opremljene bazenima. Apartmani su jednostavno, ali elegantno uređeni u tradicionalnom balkanskom stilu, ukrašeni prirodnim kamenom i dragocjenim drvetom.

Glavni dio Svetog Stefana poznat je po svojim slikovitim plažama s pijeskom i sitnim ružičastim šljunkom. Najpoznatiji od njih su kraljevski, na kojima su počivali crnogorski monarhi. Planina sa drevnim hramom i razglednom platformom uzdiže se iznad sela, tamo možete prošetati ili doći automobilom. U blizini je manastir Praskvica, odakle se možete i penjati planinom kamenim stepenicama koje je sagradio ruski novak. Oba vrha nude spektakularni pogled na ostrvo i obalu. Okolica Svetog Stefana uronjena je u zelenilo maslinika, na ovim tihim mestima dobro je opustiti se od užurbane vreve naselja.

harmonia budva.com ostrov sveti stefan 3
harmonia budva.com ostrov sveti stefan 4

Do sela iz Budve možete doći minibusom ili pješice. Javni prijevoz saobraća se Jadranskom cestom svakih 10-20 minuta. Pješačka ruta počinje s nasipa Budve — trebate zaobići tunel, proći kroz Bečiće, kroz drugi tunel doći do Rafailovića, a zatim slijediti kroz Pržno i Milocer. Ovakva šetnja do Svetog Stefana omogućit će vam da se bolje upoznate sa slikovitom Budvanskom rivijerom, udahnete svježim morskim vazduhom i poboljšate zdravlje. Put ide duž plaža, bit će mnogo kafića i restorana u kojima se možete odmarati. Ljubitelji vožnje automobilom mogu uzeti taksi ili iznajmiti automobil.

Rezervišite odmah
^ горе